Blog

Nieuwsgierig Ervaren van je Lichaam

Wat is dat?

𝗡ieuwsgierig 𝗘rvaren van je 𝐋ichaam….wat is dat?

 

Tijdens de opleidingen en trainingen bij NEL ontdek je door middel van praktisch toepasbare instructies per lichaamsregio, de fysiologische reacties van jouw lichaam. Bijvoorbeeld een warm gevoel in je buik, of een knijpend gevoel in je keel, of het samentrekken van je schouderspieren. Het fysiologisch reageren van het lichaam is verklaarbaar vanuit de polyvagaal theorie, de wetenschappelijke inzichten van neurowetenschapper Damasio over het bewustzijn en het sensitisatiemodel.

Het bewust kunnen waarnemen van dit reageren zegt iets over de mate van lichaamsbewustzijn en/of lichaamsdissociatie. Waar krijgt dit reageren ruimte en waar treedt stagnatie op?

 

𝐖𝐚𝐚𝐫𝐨𝐦 𝐢𝐬 𝐥𝐢𝐜𝐡𝐚𝐚𝐦𝐬𝐛𝐞𝐰𝐮𝐬𝐭𝐳𝐢𝐣𝐧 𝐛𝐞𝐥𝐚𝐧𝐠𝐫𝐢𝐣𝐤?

Het fysiologisch reageren van ons lichaam ligt ten grondslag aan ons gedrag, onze gedachten en de mate waarin we informatie kunnen verwerken. Door bewustzijn te ontwikkelen op het fysiologisch reageren krijgen we meer inzicht in waarom we doen zoals we doen, waarom we denken zoals we denken. Welke wijsheid ligt er in ons lichaam opgeslagen en hoe kunnen we deze wijsheid ook inzetten voor onze eigen persoonlijke ontwikkeling.

Wil je als professional jouw patiënt/cliënt begeleiden in gedragsverandering of verandering van reactiepatronen/klachten van het lichaam, dan is lichaamsbewustzijn ook essentieel.

 

𝐖at kun je verwachten?

𝗡𝗶𝗲𝘂𝘄𝘀𝗴𝗶𝗲𝗿𝗶𝗴 verkennen hoe en wanneer jouw lichaam reageert en de theoretische onderbouwing daarvan uitgelegd krijgen.
𝗘𝗿𝘃𝗮𝗿𝗲𝗻 van het reageren van je lichaam. Welke wijsheid ligt hier in opgeslagen?
𝗢𝗻𝘁𝗱𝗲𝗸𝗸𝗲𝗻 hoe je kunt aansluiten op een ‘vrij reagerend lichaam’, dan ervaar je moeiteloosheid, (her)ontdek je verbinding, vitaliteit en welbevinden.

 

👉Word je al nieuwsgierig  naar het reageren van jouw lichaam?

Kijk dan bij ons aanbod voor opleidingen en trainingen

Heb je fysieke en/of mentale klachten en zoek je een zorgprofessional, die bij NEL de opleiding heeft gevolgd. Kijk dan op ‘vind een zorgprofessional

 

 

 In onze volgende blogs vertellen deelnemers, wat de opleiding/training heeft betekend voor zichzelf  en voor hun patiënten of cliënten.

Volg NEL op Linkedin en blijf zo op de hoogte van NELnieuws!📩