Blog

200 verwijsadressen van zorgprofessionals met expertise in de ervaringsdimensie van lichaamsbewustzijn!

Op de website van Nederlands Expertisecentrum Lichaamsbewustzijn (NEL) vind je een ‘landkaart’
met adressen van ruim 200 zorgprofessionals,die de geaccrediteerde opleiding Lichaamsbewustzijn als tool voor professionals in de zorg’ hebben gevolgd.

Dit zijn fysio-, ergo-, oefen-, logo- en podotherapeuten, haptotherapeuten, psychologen en verpleegkundig(specialisten). Zij hebben tijdens de opleiding het fysiologisch reageren van hun eigen lichaam verkend en ook geleerd hoe ze daarin patiënten kunnen begeleiden.

Wat kan deze zorgprofessional extra betekenen voor patiënten met fysieke of mentale klachten?

Klachten ontstaan als het lichaam niet meer vrij is in het fysiologisch reageren omdat datgene wat voelbaar was op dat moment niet gevoeld kon worden. Het lichaam zet er spierspanning overheen. Het ademen wordt gecontroleerd of minder diep uitgevoerd en de aandacht gaat van het lichaam af. Wat overblijft is vaak aanhoudende pijn, stijfheid, vermoeidheid en mentale klachten. De vitaliteit verdwijnt.

De zorgprofessional met expertise in de ervaringsdimensie van lichaamsbewustzijn’ helpt de patiënt bewust te worden van de spierspanning en nieuwsgierig te worden naar alles wat er in het lichaam voelbaar is. Dan kan de opgebouwde stress in het lichaam ontladen en verdwijnen de klachten die door stagnatie zijn ontstaan. Vitaliteit, een vrij beweegpatroon en een ruime adembeweging zijn het resultaat. Emoties worden weer bewust beleefd.

Ben je arts/specialist/zorgprofessional en wil je jouw patiënt helpen de vitaliteit met inzet van de tool lichaamsbewustzijn te herstellen, klik dan op de onderstaande button en vind een zorgprofessional in de buurt.