Dit is NEL!
Nederlands Expertisecentrum Lichaamsbewustzijn

NEL wil een leidende en inspirerende rol vervullen bij het implementeren van lichaamsbewustzijn in de samenleving.

Kernwaarden van NEL

Nieuwsgierig – Ervaren – Lichaam

Het nieuwsgierig ervaren van je lichaam komt tot uiting in onze benadering. Deze is gebaseerd op eigenheid, moeiteloze kracht en het beleven en ervaren van het lichaam. Het beleven en ervaren doen we zonder oordeel en in volledige vrijheid en veiligheid.

NEL werkt vanuit het model: je lijf is je (t)huis! Hoe beter je het reageren van je lijf leert herkennen en erkennen, hoe meer dit huis je thuis wordt.

Expertise

De expertise van NEL komt voort uit jarenlange ervaring met het effectief inzetten van de tool lichaamsbewustzijn binnen het zorgdomein en daarbuiten. NEL volgt de uitkomsten van wetenschappelijk onderzoek op het gebied van lichaamsbewustzijn met als focus de praktische toepasbaarheid van de tool lichaamsbewustzijn. Kunnen en durven luisteren naar je lichaam geeft vrijheid in het (be)leven.

Wat biedt NEL?

NEL biedt opleidingen en trainingen aan die de kracht van lichaamsbewustzijn laat ervaren en leert deze (met impact) in te zetten in de verschillende domeinen van de samenleving. Je kunt dit in groepsverband of individueel via coaching leren en ontdekken. NEL kan jou ook ondersteunen bij de implementatie van deze tool binnen jouw werkdomein.

Het ontstaan van NEL

NEL is opgericht door Hilda Aanen en Karin Timmerman. Zij zijn in 2017 gestart met het aanbieden van de zelf ontwikkelde opleiding ‘Lichaamsbewustzijn als tool voor professionals in de zorg’. Dit nadat zij jarenlang als gespecialiseerde fysiotherapeuten werkzaam waren en de kracht van de tool ‘Lichaamsbewustzijn’ bemerkten tijdens hun behandelingen. Niet alleen voor hun patiënten, maar ook voor zichzelf. De zorgprofessionals die zij opleidden, deelden hun enthousiasme en bemerkten ook de effectieve toepasbaarheid van de tool Lichaamsbewustzijn. Hilda en Karin ervaarden steeds meer het sterke belang van deze tool binnen de zorg en daarbuiten.

In oktober 2023 richtten Hilda en Karin het Nederlands Expertisecentrum Lichaamsbewustzijn op om een grotere rol te kunnen vervullen bij het implementeren van de tool Lichaamsbewustzijn in de samenleving. NEL is een plek om  opleidingen en trainingen te volgen, ervaringen te delen en elkaar te ont-moeten. SAMEN maken we ons sterk om de kracht van de taal van het lichaam te(laten) ervaren en bereikbaar te maken!