Hilda Aanen

Hilda Aanen

Opleider, trainer en coach

Telefoonummer: 06-22708890

Ik geniet elke dag van de levendigheid in mijn lijf en durf te vertrouwen op de veerkracht die daarin ook zo voelbaar wordt. Volgens mij is het de bedoeling in het leven dat we steeds weer (opnieuw en verdiepender) aansluiten op onze passie en ‘moeiteloze kracht; op onze eigenheid.

En dat is best een uitdaging ….met gezin, werk etc. Vaak raken we er ook even van af. Echter als je eenmaal bewust bent van je lijf wil je dat kompas niet meer kwijt, wil je jezelf niet meer kwijtraken en ga je de weg terugzoeken zodra je opmerkt dat je bij jezelf vandaan bent. Bij NEL is ruimte voor aansluiten op eigenheid.

Ik heb de illusie losgelaten dat ik als therapeut iemand ‘beter’ kan maken. Wel dat ik iemand effectief kan begeleiden in het aansluiten op het reageren van zijn eigen lichaam waardoor het lichaam zelf de weg zoekt naar herstel en dient als kompas in wat er daadwerkelijk nodig is. Wat een wijsheid ligt daar toch in besloten.

Het begeleiden/coachen vind ik elke keer opnieuw een spannende ontdekkingsreis die je samen aflegt met je cliënt/patiënt. Allebei met de aandacht in ons eigen lijf, nieuwsgierig verkennen hoe het lichaam reageert. De belevingsruimte wordt groter, waardoor je lijf een veilig thuis wordt. Ik vind het nog altijd fascinerend wat dit kan opleveren aan bewegingsvrijheid, expressie en vitaliteit.

Samen met Karin Timmerman heb ik mij het inzetten van de tool lichaamsbewustzijn eigen gemaakt in de revalidatie. Toen wij de impact zagen van deze tool ontstond er een enorme drive om onze kennis en ervaring door te geven en deze tool te verspreiden in de zorg. Wij gunnen onze collega’s en hun patiënten/cliënten ook het plezier en het effect van het ervaringsgerichte behandelen/begeleiden.

Naast mijn werk voor NEL ben ik eigenaar van INNcontact, een praktijk voor coaching en trainingen op het snijvlak van werk, gezondheid, persoonlijke ontwikkeling en lichaamsbewustzijn  in Alblasserdam.

Ik woon met mijn gezin in het mooie Alblasserdam aan de rivier ‘de Noord’ en kan intens genieten van langs de rivier wandelen en mensen begroeten. Of ik fiets een snelle ronde langs de molens van Kinderdijk en dan slalom ik vol adrenaline in mijn lijf langs vakantievierende mensen uit alle delen van de wereld.

Lekker in je lijf, krachtig in het leven!