Blog

Van vrieskou naar storm….

Een mooie metafoor voor hoe het ook binnen in ons lijf er aan toe kan gaan.

Van vrieskou naar storm…

Gisteravond lag er nog volop sneeuw op een bevroren ondergrond. Vanmorgen werd ik wakker van de storm die rondom het huis raast en ook de ramen en deuren laat klapperen.

Een mooie metafoor voor hoe het ook binnen in ons lijf kan gaan. Vaak zijn we ons niet meer bewust van iets wat ‘bevroren’ ergens onder ligt en bij een omslag in ons leven ontwikkelt zich plots een storm in ons lichaam. Meestal zitten we er dan net niet op te wachten en moeten we al alle zeilen bijzetten. En als de storm er dan ook nog vol in blaast wordt het een nog pittigere klus.

Gelukkig kunnen we wel een stootje hebben.

Aanhoudende storm

Blijft de storm lang aanhouden of weet je niet vanuit welke hoek de wind blijft waaien… dan vraagt dit veel van mensen en ook van onze cliënten. Het herstel van fysiek of mentaal ongemak stagneert. Het lichaam van de patiënt heeft de wijsheid in zich om te vertellen wat er nodig is voor herstel.

Kun jij als therapeut/begeleider jouw cliënt daarin al begeleiden om het reageren van het lichaam nieuwsgierig te verkennen? Weten waar in het lichaam het vriest, het stormt en waar de zon schijnt?

Vaak is dit de kortste route naar herstel. Wil je je verdiepen in de tool lichaamsbewustzijn, kijk dan naar ons aanbod in opleidingen, trainingen en coaching.