Blog

Het dak lekt…

Hoe reageer je op een onverwachte situatie wanneer een quick fix niet vanzelfsprekend is?

Het dak lekt…

Eind oktober aankomend in het donker op een nieuwe cursuslocatie stappen we bij binnenkomst in een plas water. We schrikken en kijken de ruimte in, hoe groot is de schade. Verderop staan uitnodigend de stoelen en de koffie klaar op een droge vloer.

Al snel komen er mannen aanrijden, die op het dak klimmen om naar de oorzaak van de lekkage te zoeken, met man en macht wordt het water naar buiten geschoven en de vloer gedroogd. Het drupt de hele dag nog na. De weken daarna horen we dat de lekkage hardnekkig is ondanks de inzet van experts en dat het zoekwerk naar de loop van het binnenkomende water niet vlot.

Metafoor voor lichaamsbewustzijn

Wat een mooie metafoor voor de cursus ‘Lichaamsbewustzijn als tool’ die we daar geven. Geen quick fix, maar met aandacht verkennen wat de taal van het lichaam vertelt om de balans te hervinden. Soms is deze kraakhelder en soms ligt de sleutel in een andere lichaamsregio verborgen dan je verwacht. Echter als je nieuwsgierig bent en ruimte maakt om de signalen van je lijf te volgen, wordt heel helder wat er nodig is voor het ervaren van verbinding, vitaliteit en (levens)energie!